Förstå knäsmärta och behandla den effektivt

När du upplever knäsmärta som börjar utan skada och som inte åtföljs av feber eller andra allmänna symtom kan den övervakas utan oro i några veckor. Om smärtan kvarstår är det viktigt att ta reda på orsaken till knäsmärtan för att kunna behandla den på rätt sätt. Knäsmärta kan drabba alla i alla åldrar och kan orsakas av ett antal underliggande problem. För att korrekt diagnostisera och behandla orsaken till din knäsmärta är det viktigt att få en expertbedömning. Vi använder den senaste tekniken för att noggrant diagnostisera orsaken till din knäsmärta och skapa en skräddarsydd behandlingsplan för att ge dig bästa möjliga resultat.

Behandling av knäsmärta

Vid behandling av knäsmärta är det viktigt att se till hela nedre extremiteten som helhet, eftersom felställning av fotleden eller fotbladet kan orsaka felaktig belastning i hela knäområdet och därmed knäsmärta. Våra experter kommer att bedöma din knäsmärta och tillhandahålla en skräddarsydd behandlingsplan som kan omfatta skor, stöd för fotvalv och olika sträckningar enligt sjukgymnastens anvisningar. Behandling av knäsmärta innebär att man måste titta på hela nedre extremiteten som en helhet, eftersom felställning av fotleden eller fotbladet kan orsaka felaktig belastning i hela knäområdet och därmed knäsmärta. Felställningar i foten behandlas vanligen med skor, stöd för fotvalvet och olika sträckningar enligt sjukgymnastens anvisningar. Boka behandling här: Kiropraktor Stockholm – Idrottsskadeexperten

Knäskador

Våra experter är skickliga på att behandla vanliga knäskador som skador på menisken, de laterala ligamenten och det främre korsbandet. Vi bedömer din skada och ger dig en skräddarsydd behandlingsplan för att hjälpa dig att få lindring av din knäsmärta. Vid allvarligare skador kan våra experter även ge behandling för dislockerade knäskålar, skadat brosk i knäleden och brutna ben i ledytan. De vanligaste skadade strukturerna i knät är menisken, sidoligamenten och det främre korsbandet. En vridskada kan också leda till att knäskålen går ur led. Knäledens brosk kan skadas i olika grad och vid allvarligare skador kan benet i ledytan brista. Det är viktigt att söka professionell hjälp vid knäskador för att säkerställa korrekt behandling och för att minska risken för ytterligare skador.