10 läckra och hälsosamma idéer för lunchpaket som håller barnen sysselsatta

Nu när skoltiden närmar sig ska föräldrarna försöka hitta ett antal näringsrika och läckra idéer till lunchpaket till sina barn. Att packa balanserade, hälsosamma måltider som håller barnen engagerade och intresserade kan verka som en överväldigande uppgift. Med dessa 10 idéer för hälsosamma lunchpaket kan du ge dina barn en mängd näringsrika och välsmakande alternativ som håller dem mätta och glada mellan lektionerna.

1. Veggiewraps: Fullkornstortilla, riven ost, sallad, tomat och avokado blir en smakrik och näringsrik wrap som är lätt att transportera.
2. Hummus och Veggie Pita fickor: Fyll hela vete pitas med hummus och en kombination av ditt barns favorit grönsaker för en mättande lunch.
3. Äggsalladssmörgås: Förbered äggsallad i förväg och packa den på fullkornsbröd med sallad eller spenat för en snabb måltid på resan.
4. Tonfisksalladssmörgås: Tonfisk är en utmärkt källa till magert protein och hälsosamma fetter och passar bra med grönsaker som gurka och selleri i en utsökt smörgås.
5. Grekisk yoghurt med frukt och nötter: Grekisk yoghurt är en bra proteinkälla och kan toppas med färsk eller torkad frukt och knapriga nötter som ett läckert mellanmål mellanmål.
6. Minipajer: Gör skorpfria minipajer i förväg, frys in dem och tina en varje morgon för att packa till lunch.
7. Regnbågssalladsskålar: Var kreativ när du gör sallader genom att inkludera livfulla färger från frukt och grönsaker som tomater, röd paprika, apelsiner, morötter och äpplen.
8. Kalla nudelskålar: Koka några fullkornsnudlar kvällen innan, släng i grönsaker eller bönor för extra näring och kyl blandningen tills det är dags att äta den.
9. Smörgåsar med nötsmör och sylt: Fullkornsbröd med nötsmör och sylt eller sylt är en klassisk lunchfavorit som du kan må bra av att packa till dina barn.
10. Kall pastasallad: En kall pastasallad med fullkornsnudlar, grönsaker, baljväxter och nyttig dressing är ett enkelt sätt att få i sig extra näring i matsäcken.

På bloggen restaurant carousel kan du hitta mer inspiration till vardagen.