Hur du skyddar din bäddmadrass från smuts och slitage

En bäddmadrass kan vara en stor investering. Oavsett om du köper den i en butik eller på nätet är det viktigt att skydda investeringen från smuts och slitage. Med tiden kan smuts och slitage orsaka skador på madrassen, vilket kan leda till en obekväm sömnupplevelse eller till och med till att du kommer vilja byta ut bäddmadrass helt och hållet. Här är några tips på hur du bäst skyddar din bäddmadrass från smuts och slitage.

Använd ett ordentligt madrassöverdrag

Bäddmadrasser kan enkelt skyddas genom något så enkelt som ett bra madrassöverdrag som hjälper dig skydda din bäddning från fukt, damm kvalster och annat smuts. Leta efter överdrag med vattentäta egenskaper för att säkerställa maximalt skydd mot vätskor och kroppsvätskor. Dessutom väljer många människor ett hypoallergeniskt alternativ på grund av allergier eller känslighet för vissa tyger eller material. På Bädda.se kan du hitta bra urval madrassöverdrag till bra priser.

Håll husdjur borta från sängen

Hur mycket vi än älskar våra pälsbeklädda vänner kan de med tiden orsaka stora skador på sängarna på grund av sina vassa klor. Om det är möjligt bör du hålla husdjuren borta från sängen helt och hållet. Om det inte är möjligt kan du överväga att lägga en filt eller ett lakan över madrassen innan du släpper in dem i sängen. Detta ger lite extra skydd mot deras klor samtidigt som de fortfarande får sova bekvämt vid din sida på natten!

Byt ut sängkläder regelbundet

Med tiden kan lakan och filtar samla dammpartiklar som så småningom sätter sig i madrassens tyg och fyllningar under den – särskilt om du inte använder ett ordentligt skyddande överdrag! För att förhindra denna ansamling av dammpartiklar är det bästa sättet att byta ut (eller åtminstone tvätta) dina sängkläder regelbundet – helst en gång varannan vecka eller så, beroende på hur ofta du använder dem! Detta hjälper till att hålla din madrass ren och fri från smutsansamling med tiden.

Dammsug regelbundet

Dammsugning hjälper också till att avlägsna dammpartiklar som kan ha ansamlats i tyget på din bäddmadrass med tiden. Se till att du dammsuger båda sidorna av sängen; om du använder en stoppningstillsats får du maximal sugkraft för att plocka upp skräp som fastnat djupt i fibrerna i madrassens tyg! Se till att du rör dig långsamt när du dammsuger så att du inte missar några fläckar!  Rotera din madrass ofta

Slutligen är ett av de bästa sätten att skydda en bäddmadrass från slitage att rotera den med några månaders mellanrum eller så. Detta säkerställer att vikten fördelas jämnt över dess yta, vilket hjälper till att förhindra att den hänger eller blir ojämn med tiden. Se också till att vända den då och då – det hjälper till att hålla båda sidorna i bästa skick!

Slutsats: 

I slutändan är det viktigt att ta hand om din bäddmadrass om du vill att den ska hålla längre så att den inte behöver bytas ut i förtid på grund av slitage orsakade av smutsansamling med tiden! Genom att investera i kvalitetssängkläder som överdrag och lakan samt regelbundna rengöringsvanor som att dammsuga och tvätta lakanen regelbundet kan du bidra till att din bäddmadrass förblir bekväm i flera år utan att behöva större reparationer! Med dessa enkla tips om hur du bäst skyddar din säng från smuts och slitageskador borde du kunna njuta av många vilsamma nätter framöver utan att behöva oroa dig!