Checklista vid flyttstädning

Flyttar du? I så fall, grattis! En flytt är en stor uppgift, men det kan också vara väldigt roligt. För att se till att processen går så smidigt som möjligt har vi sammanställt denna omfattande checklista för flyttdagar. Följ dessa tips och du kommer att koppla av och njuta av ditt nya hem på nolltid!

1. Få en överblick: Innan du gör något annat, ägna en stund åt att bekanta dig med layouten och funktionerna i ditt nya hem. Ha en plan för vart möblerna kan ta vägen så att du inte behöver gissa på flyttdagen.

2. Packa lådor: Börja packa så långt i förväg som möjligt. Det kommer att minska stressen när det kommer till flyttdagen. Se till att använda rejäla lådor och märk dem tydligt så det är lätt att hitta allt när det är dags att packa upp.

3. Hitta viktiga dokument: Se till att du har alla nödvändiga papper för din flytt, t.ex. hyreskontrakt och räkningar, klara innan du åker.

4. Köp tillbehör: Köp förpackningsmaterial som lådor, tejp, bubbelplast, markörer och annat väsentligt! Överväg att hyra en docka eller handkärra om du behöver bära tunga föremål uppför trappor.

5. Meddela elbolagen: Kontakta alla relevanta företag (el, vatten, gas, etc.) och låt dem veta datumet för din inflyttning så att de kan byta tjänster i tid.

6. Transport: Om du anlitar en flyttfirma, se till att ringa dem i förväg för att bekräfta datumet. Du kan också samla vänner och familj för att hjälpa till med flytten. Boka flyttstäd i Borås, så att du säkrar ett pålitligt företag som också kan vidta åtgärder! Du måste dock se vad som ingår i flytten. Detta ingår i flyttstädning: flyttbil, flyttbilar, och du kan köpa extra för en helstädning och eventuell renovering, om det finns behov av det.

7. Städning: Gör någon sista minuten-städning innan du lämnar ditt gamla hem så att det är klart för de nya hyresgästerna eller ägarna.

8. På flyttdagen: När det är dags att flytta, se till att hålla ordning! Börja med att lasta lastbilen med stora föremål först och fyll sedan upp den med mindre lådor. Ta regelbundna pauser och kom ihåg att hålla dig hydrerad under hela processen.

9. Uppackning: När allt är säkert i ditt nya hem är det dags att packa upp! Arbeta från rum till rum tills alla lådor är tömda och möblerna ordnade.