Hur du ansöker om ett lån och får pengarna direkt

Ibland händer det otänkbara och du är plötsligt i behov av snabba pengar. Kanske behöver du täcka plötsliga utgifter eller så finns det någonting som du bara måste införskaffa dig omedelbart. Vad fallet än må vara finns det lösningar i form av snabblån som inte är särskilt komplicerade att komma åt. Det som krävs är att du vänder dig till en långivare, fyller i en låneansökan, accepterar långivarens erbjudande och därefter hamnar pengarna direkt på kontot.

Att fylla i en låneansökan

Du kan fylla i en låneansökan via exempelvis din dator eller mobil om du vill låna pengar online. Oavsett vad är det en ganska enkel och smidig process. Du uppger bland annat ditt namn, postadress, personnummer och ytterligare personuppgifter som långivaren behöver. Sedan väljer du det beloppet som du är intresserad av att låna samt hur länge du vill betala tillbaka på lånet.

När ansökan ska skickas in får du vanligtvis verifiera din identitet med BankID eller dylikt, och därefter skickas ansökan iväg. Tänk på att du kan gynnas av att vända dig till just ett företag som jämför diverse långivare. Då får du möjligheten att endast skicka iväg en låneansökan, men får potentiellt svar samt erbjudanden från 10+ långivare.

Se till så att du uppfyller kraven

För att kunna fylla i din låneansökan måste du uppfylla vissa krav som långivaren ställer på dig. Hos exempelvis Bank Norwegian är det ett måste att vara över 23 år gammal, att ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren samt att inte ha några betalningsanmärkningar. Å andra sidan finns det långivare som enbart har ett 18-årskrav samt som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar.

Det kan därför skifta rejält, och på grund av detta är det så viktigt att jämföra en lång rad olika långivare. Tänk på att du även får bättre erbjudanden samt villkor om din ekonomiska situation ser bra ut. Fast inkomst, få kreditupplysningar, inga betalningsanmärkningar och så vidare.

Efter låneansökan har skickats in

När du väl har ansökt om ett lån kommer en kreditupplysning att tas på dig, även kallat för kreditprövning. Detta sker vanligtvis via Upplysningscentralen, och vitsen med processen är att hämta information kring dig.

Långivaren får exempelvis reda på hur din ekonomi ser ut, hur många kreditupplysningar som tidigare har tagits på dig samt huruvida du har betalningsanmärkningar eller inte. Företaget vill givetvis inte låna ut pengar till någon som inte har möjligheten att betala tillbaka pengarna i tid. Just därför är kreditupplysningen ett måste.