Få igång din egna blogg!

Vi har säkert alla  hört talas om stora bloggare som använder sina kända namn för att driva framgångsrika och populära bloggar. Det är lätt att tro att  utan ett  välkänt namn  har du ingen chans att starta en blogg som skulle kunna bli framgångsrik. I själva verket är detta långt ifrån sanningen. I den här artikeln tänker vi prata lite om bloggande och även ge dig några tips om hur du gör din röst hörd i bruset. 

Välj domännamn 

Namnet på din blogg ska inte vara den avgörande faktorn, men det kan ändå vara viktigt. Kanske tar du hellre tips gällande teknik från bloggen techplatsen.se än en blogg som heter symaskinsguiden? På så sätt kan namnet ge dina läsare och sökmotorer en ledtråd vad din bloggs innehåll handlar om. Naturligtvis kan du hålla den neutral och öppen med ditt namn som adress om du hittar en gratis domän nu. 

Välj ett ämne du gillar

Det gör skrivandet tusen gånger lättare om det handlar om något du verkligen gillar eller till och med brinner för. Om du gör tvärtom, dvs. välj ett ämne som inte alls intresserar dig, att skriva kommer att verka otroligt tröttsamt. Dessutom  är det mer sannolikt att du gräver djupare i dina inlägg och på så sätt ger lite mervärde till dina läsare. Om dina läsare är nöjda  är det mer sannolikt att de kommer tillbaka och till och med rekommenderar andra! 

Uppdatera ofta 

Något som ökar dina chanser att förbli relevant, men också dyker upp bättre i sökningar, är att uppdatera ofta. Om du uppdaterar ofta kommer läsarna att känna att din blogg är värd att kolla in, och sökmotorer kommer också att belöna aktiva webbplatser. Det handlar också om att välja ett ämne som du gillar, förmodligen blir det så att du orkar skriva allt oftare!