Skapa ett vinterparadis med en egen swimming pool eller spabad

Att ha en swimming pool eller ett spabad hemma kan förvandla din vinter och skapa en semesteratmosfär precis intill ditt hus. Medan vintern ofta förknippas med kalla temperaturer och snö kan en pool eller ett spabad vara en oas av avkoppling och njutning. Att investera i en privat pool eller ett spabad kan göra din vinter mer njutbar och öka värdet på ditt hem, samtidigt som det ger dig möjlighet att skapa minnen och ha roligt utan att behöva lämna huset.

 

Fördelar med en swimming pool på vintern

 • Vinterträning

Att simma är en fantastisk träningsform och att ha tillgång till en pool hemma under vintern ger möjlighet till regelbunden träning utan att behöva lämna huset. Det är ett utmärkt sätt att hålla sig aktiv under de kallare månaderna.

 • Terapeutiskt värde

En pool eller ett spabad kan erbjuda terapeutiska fördelar under vintern. Att bada i varmt vatten kan lindra muskelspänningar och minska ledvärk, vilket är extra välkommet under kalla dagar.

 • Familjetid

Att ha en pool eller ett spabad hemma under vintern ger möjlighet till kvalitetstid med familjen. Det blir ett centrum för samlade aktiviteter och en plats där man kan skapa minnen tillsammans.

 • Avkoppling

Vintern kan vara stressig med alla förberedelser inför helgen och det nya året. Att kunna koppla av i en pool eller ett spabad hemma är ett fantastiskt sätt att slappna av och minska stressnivåerna.

 • Skapa en semesteratmosfär

En swimming pool eller ett spabad kan förvandla din trädgård till en semesterdestination. Genom att dekorera runt poolområdet och skapa en mysig miljö kan du få känslan av att vara på en semesterort.

 

Vård och underhåll av poolen under vintern

Att hålla en pool eller ett spabad i gott skick under vintern är viktigt för att kunna njuta av det fullt ut. Här är några tips för vård och underhåll under vintermånaderna:

 • Rengöring 

Regelbunden rengöring av poolen eller spabadet är avgörande, även under vintern. Se till att löv, grenar och skräp tas bort regelbundet för att undvika igensättning.

 • Kontrollera vattennivån

Se till att vattennivån i poolen eller spabadet är korrekt för att undvika skador på pumpar och filter.

 • Frostskydd

Vid låga temperaturer är det viktigt att vidta åtgärder för att skydda poolens rör och utrustning mot frostskador. Det kan innefatta användning av poolskydd och isolering av vissa delar.

 • pH-nivåer

Fortsätt att kontrollera och justera pH-nivåerna i vattnet för att hålla det balanserat och säkert att använda.

 • Regelbunden service

Överväg att anlita professionell service för att säkerställa att poolens utrustning fungerar korrekt under vintern.

 

Skapa en semesteratmosfär hemma

För att förvandla din pool eller ditt spabad till en semesteroas mitt i vintern kan du ta några enkla steg:

 • Belysning

Lägg till stämningsfull belysning runt poolområdet för att skapa en mysig atmosfär, särskilt när det blir mörkt tidigt på vintern.

 • Uppvärmda områden 

Investera i uppvärmda utomhusområden nära poolen så att du kan njuta av avkoppling även utanför vattnet.

 • Tematisk dekoration

Lägg till semesterdekorationer, som ljusslingor, kuddar eller filtar, för att skapa en mysig semesterkänsla runt poolen.

 • Musik och underhållning

Ha en högtalare utomhus för att spela lugn musik eller ljudböcker och skapa en avkopplande atmosfär.

 

Maximera njutningen av din swimmingpool och spabad året om

Att ha en swimming pool eller ett spabad hemma ger dig möjlighet att skapa din egen privata vintersemester utan att behöva resa långt. Genom att vårda och underhålla det på rätt sätt kan du njuta av dess fördelar året om, även under de kallare månaderna. Med lite kreativitet kan du förvandla din trädgård till din alldeles egna vinteroas och skapa minnen som varar livet ut.