Reseguide till Berlin: allt om hotell, sevärdheter och transporter

Berlin är en fantastisk stad som växer för varje dag som går. Det finns så mycket att upptäcka här, både historiskt och modernt, och det blir bara bättre och bättre.

I denna reseguide tittar vi närmare på vilka hotellen och sevärdheterna du absolut inte får missa om du besöker Berlin. Vi berättar även hur du tar dig dig till Berlin billigt – antingen med flyg eller genom att köra själv.

3 bra hotell i Berlin

Naturligtvis börjar vi vår reseguide med en titt på några av de absolut bästa hotellen i Berlin. Det finns många olika alternativ att välja mellan, men här är några av de allra bästa:

1. Hotel Adlon Kempinski – Detta är ett av Berlins mest prestigefyllda hotell och ligger beläget precis intill Brandenburger Tor. Hotellet har 5 stjärnigt boende, fantastisk service och fina rum. Du kommer inte att bli besviken om du väljer att bo på Hotel Adlon Kempinski.

2. Hilton Berlin – Detta hotell är ett av Berlins största och ligger mitt i city, precis vid Kurfürstendamm. Här får du 5 stjärnigt boende, fina rum och bra service. Hilton Berlin är ett utmärkt val för den som vill ha det lite lyxigare under sin vistelse i Berlin.

3. Marriott Hotel Berlin – Detta hotell ligger beläget vid Potsdamer Platz och erbjuder 5 stjärnigt boende. Marriott Hotel Berlin har fina rum, bra service och är ett utmärkt val för den som vill ha det bekvämt under sin vistelse i Berlin.

Läs mer om de bästa områdena och var det är bra att bo i Berlin på Resakris.se.

Topp 5 sevärdheter i Berlin

Nu när du vet vilka hotellen du inte får missa under din vistelse i Berlin, titta på några av de mest populära sevärdheterna:

1. Brandenburger Tor – Detta är utan tvekan den mest ikoniska symbolen i Berlin och är ett måste för alla som besöker Berlin. Brandenburger Tor är en triumfbåge som ligger mitt i city och är omgiven av en stor park.

2. Reichstag – Detta är den tyska parlamentsbyggnaden och ligger belägen precis intill Brandenburger Tor. Byggnaden är mycket imponerande och det finns även en restaurang med utsikt över parlamentet.

3. Berliner Dom – Detta är Berlins katedral och ligger på Museum Island i floden Spree. Katedralen är mycket imponerande och det finns även en krypta med utställningar om Berlins historia.

4. Potsdamer Platz – Detta är ett stort torget i Berlin och ligger beläget i anslutning till Marriott Hotel Berlin. Här finns massor av butiker, restauranger och caféer, samt en biograf.

5. Kurfürstendamm – Detta är Berlins mest populära gata för shopping, restauranger och nattliv. Kurfürstendamm är belägen precis intill Hilton Berlin och är ett måste för alla som gillar shopping.

Ta dig till Berlin billigt

Det finns flera olika sätt att ta sig till Berlin billigt, både med flyg och genom att köra själv. Här är några tips:

1. Flyg – Det finns flera olika flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige till Berlin, både från Stockholm och Göteborg. Du kan även flyga via Köpenhamn eller Frankfurt am Main. Det finns även många budgetflygbolag som erbjuder flyg till Berlin, så det är lätt att hitta billiga flygbiljetter.

2. Tåg – Du kan ta tåget från Köpenhamn eller Hamburg till Berlin. Tågresan tar cirka 7-8 timmar och är en mycket bekväm och prisvärd resa.

3. Buss – Det går flera olika bussar från Sverige till Berlin, både från Stockholm och Göteborg. Bussresan tar cirka 10-12 timmar och är en billig resa.

4. Bil – Du kan köra till Berlin från Sverige, det tar cirka 18-20 timmar med bil från Stockholm eller Göteborg. Detta är en relativt bekväm resa, men det går även att ta färjan från Trelleborg till Rostock och sedan köra vidare till Berlin. Färjan tar cirka 3 timmar och är en mycket prisvärd resa.

Det finns alltså många olika sätt att ta sig till Berlin billigt. Välj det ressätt som passar dig bäst och upptäck allt Berlin har att erbjuda.