Att träna utan att slita ut sig

För att vi ska kunna må bra och fungera optimalt så behöver vi både motion och en bra kost. Detta är ingen självklarhet för många och man väljer istället att vara så bekväm som möjligt. Medan detta i sig kan vara givande för stunden så får det inte bli hela din livsstil, med tiden så kommer det att få konsekvenser. Så hur kommer man i form om det känns tungt att börja eller om man kanske skadat sig tidigare och är rädd för att en gammal skada ska börja göra sig tillkänna igen? Då kan siming vara precis det du letar efter. 

Ta det i din egen takt

Om du inte har varit fysiskt aktiv på väldigt länge så är det viktigt att du börjar lugnt, på en nivå som är lämplig för dig. Kör man alldeles för hårt från början så ökar risken för skador markant, och det är något man gärna undviker. En de stora fördelarna med simning är att du kan bestämma takt själv. Dessutom så sliter det inte på kroppen på samma sätt som andra träningsformer tenderar att göra. Eftersom att du i princip bara flyter på vattenytan så belastar du inte kroppen lika hårt som till exempel löpning gör. 

Du kan träna flera delar av kroppen

Det många inte tänker på är att simning är bra för mer än bara kondition. Simning är även ett bra sätt att träna din styrka och återigen, på ett väldigt skonsamt sätt. Vattnet agerar motvikt och du kan själv bestämma hur hårt du vill köra, utan att behöva byta ut några vikter alls. Du har även fördelen att du slipper hålla koll på en massa olika övningar för att få ut något av ditt träningspass, du rör nästan alla delar av kroppen medan du simmar. Vill du ha fler hälsorelaterade tips? blinyttig.nu