Så hittar du rätt bordsben till ditt matbord

När det kommer till att möblera ditt hem är matbordet en viktig möbel. Det är här du samlas med familj och vänner för att njuta av en måltid. Därför är det viktigt att välja rätt ben till ditt matbord. I detta blogginlägg kommer vi att gå igenom några olika typer av bordsben och vad de symboliserar. Vi ger dig även några tips på vad du ska tänka på när du ska köpa bordsben till ditt matbord.

Typer av bordsben

Det finns många olika typer av bordsben på marknaden. Här är några av de mest populära:

De mest populära är följande:

Koniska ben: De populäraste är: Koniska ben är ett klassiskt val för matbord. De är eleganta och symboliserar sofistikering.

Fyrkantiga ben: Fyrkantiga ben är ett modernare val för matbord. De är enkla och stilrena.

Trapetsformade: Trapetsformade ben är ett unikt val för matbord. De är iögonfallande och lägger till ett intressant element till ditt matbord.

Stjärnformade: Stjärnformade ben är ett roligt och festligt val till matbord. De är perfekta för semestersammankomster eller andra speciella tillfällen.

Saker att tänka på när man köper bordsben

När du ska välja rätt ben till ditt matbord finns det några saker att tänka på. Här är några av de viktigaste faktorerna:

Bordsskivans vikt: Benen du väljer måste kunna bära upp tyngden av bordsskivan. Om du har en tung bordsskiva, välj starkare ben. Plankbord av massivt trä väger mycket, och kräver därför också några starka och rejäla bordsben. Om du är osäker på vad ditt bord väger, väg det och hitta ben som klarar den vikten!

Bordshöjd: Benen du väljer måste vara rätt höjd för ditt bord. Om benen är för korta kommer bordet att se konstigt ut. Om de är för höga kommer du att ha svårt att äta från bordet. Se till att höjden matchar stolarna så att allt spelar ihop.

Bordets stil: Du måste välja ben som matchar bordets stil. Om du har ett traditionellt matbord, välj klassiska ben. Om du har ett modernare matbord, välj moderna ben. Titta runt i ditt hem och bli inspirerad, eller titta på dina matbordsstolar. Välj de som du tycker är mest tilltalande.

Benens material: Benen kan vara gjorda av olika material som trä, metall eller glas. Varje material har sitt eget utseende och känsla. Välj det material som passar stilen på ditt matbord bäst.

Priset: Priset på bordsben kan variera från hundra kronor till flera tusen. Välj de ben som passar din budget. Har du ett plankbord rekommenderar vi att du hittar original bordsben som matchar ditt bord. De är lite dyra, men å andra sidan är de starka, originella och kan hålla till din bordsskiva.

Det här är bara några saker att tänka på när du ska välja rätt ben till ditt matbord. Med så många olika alternativ på marknaden, är du säker på att hitta de perfekta benen för ditt bord. Bra shopping.